Monday, March 28, 2011

::pertemuan pertama mereka dengan si dia::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 7:39 PM
ASSALAMUALAIKUM~
ehemm ehemmm! baru ada chance nak update blog yang cinonet ni. okay, tajuk entry kali ni saya ambiL dari hot chat AM CREW pagi tadi. mesti korang ada dengar jugak kan.

best je dengar dorang cerita bila dorang jumpa si dia dorang. saya tertarik dengan tiga pertemuan dorang ni. saya rasa bestnya lah pertemuan dorang ni walaupun korang rasa biasa biasa je. ngeeeee~


PERTAMA -----> gadis ni pergi pasar malam. lepastu ada sorang jejaka dok tengok dia je. scary mary kot. ehehe. lepastu bila gadis tu balik ke rumah, jejaka tu pergi ikut gadis tu sampai ke rumah. dahsyat tak? then jejaka tadi dengan macho jumpa ayah gadis tu and nyatakan hajat dia nak sunting gadis tadi. perghhhh~ macho gila lah kan jejaka tu. and sekarang dorang dah jadi husband & wife pun.

best gilaa lah kan jadi gadis tu.


KEDUA -----> gadis ni temankan akak dia jumpa bf kat rumah sewa bf akak dia. belit belit dah ayat haku =.=' dorang just dok kat luar rumah je. gadis tu dok dalam kereta. then tiba tiba ada sorang jejaka lalu kat sebelah kereta dia and tengok gadis tu je sambiL hulur kertas yang ada nombor telefon rumah dan terus berlalu pergi. jejaka tu tak cakap apa apa pun. bak kata AM CREW, cinta drive thru'. haha sweet kot. time tu umur gadis tu 15 tahun and jejaka tu 21 tahun. and dorang bercinta 8 tahun dan dah berkahwin selama 3 tahun.

hebadd tak? hebadd gila kot. perghhh~


KETIGA -----> pertemuan pertama mereka dekat dalam lif. time tu dorang berdua je. lepastu tiba tiba lif berhenti and tak bergerak selama 1 jam. korang bayangkan dorang terkurung dekat dalam lif tu 1 jam. time tu si jejaka memanfaatkan masa & peluang untuk ngurat gadis tu. sweet tak? macam dalam drama drama je kan.

so gunakan peluang sebaik mungkin. ngeeeee~


sweetkan pertemuan dorang kali pertama. hehe so moraL of the story, kita kena lah manfaatkan masa & peluang yang ada. contoh macam kisah kisah mereka tu lah. tapi, lebih kepada jejaka. gadis ni pemalu okay. kalau gadis suka kat sorang jejaka tu, dia akan bagi hint je. macam bila tengok jejaka tu jadi tak tentu arah. haha add facebook dia ke. 

so kepada jejaka, sila alert. kalau uoLLsss suka kat gadis tu and uoLLssss tengok gadis tu pun macam syokk je dekat u, just try okay. belum cuba belum tahu. tapi sila guna cara yang macho and yang sopan. korang jangan lah nak bunyi bunyikan mulut korang yang macam burung pipit tu ngurat gadis. tak macho langsung okay =.='


thanks awak sudi layan ini entry

18 gadis & jejaka hot komen ! on "::pertemuan pertama mereka dengan si dia::"

aTy _faRed~ on March 28, 2011 at 7:45 PM said...

cerite 1 tu :: macam menakutkan biler laki tu follow sampai rumah... nasib baik niat dia betul...huhu

marshmallow on March 28, 2011 at 7:47 PM said...

@aTy _faRed~
haa kan. menakutkan, kan. hehe tapi sgt macho bila dia terus jumpa ayh gadis tu kan. ngeeeee~

:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E :: on March 28, 2011 at 8:08 PM said...

waaaa....macam dalam drama la...sweettt. :)

Abang Stalker on March 28, 2011 at 9:20 PM said...

prmpn 'ala2'mcm tu blh la laki follow then trus msuk minang dia trm je dik oi.prmpn skrg ni yg 'ada2'tu klu laki follow smpai rmh mau kne hentak dgn tukul,x pun kne spray cili.hahaha..nk masuk minang?silap2 bpk dia lak hulur pedang samurai.hihi

yg dlm kete tu nm nya jodoh..ok,mmg sweet.thu sbb apa yg prmpn tu trm?sbb dia bdk2 lg mse tu..kne lak ngurat dgn abg2.perghh..layan la kn.

yg dlm lif tu mmg btl2 manfaat.jgn bt ehem2 sudah la ye..kui3 :P


kesimpulannya,mereka2 ni da mmg dittpkn jodohnya oleh Allah swt.Semoga mereka bahgia kekal hgg nafas terakhir. :)

marshmallow on March 28, 2011 at 9:58 PM said...

@:: N.O N.I.C.K.N.A.M.E ::
kan? sweet kan. hehehe macam best je :)

marshmallow on March 28, 2011 at 10:05 PM said...

@Abang Stalker
hehe tapi kan sbg org melayu kalau org ckp elok2, takkan kita tiba2 nak keluar pedang samurai pulak. mesti lah kita ckp elok2 jugak. ngeee~ ckp suh bwk parents ke. hehe. cuma suka cara machoo dia tu. berani. mungkin dia berani macam tu sbb dia dh bersedia n dah cukup everything :)

hehe mmg lah kan remaja lagi. yang abid sukanya dorang boleh pertahankan hubungan 8 tahun dorang tu. best gila. means gadis tu budak2 lagi dh dgn husband dia tu. so hati dia tak dicemari lagi. yang pertama n terakhir. best sgt kot.

haha wajib manfaatkan masa & peluang. itu dah lebih kalau ehem2 :)

mudah2an kan bang. amin~ ^^,

qila on March 28, 2011 at 11:16 PM said...

huhu..best best. :D <3

rina mohamed on March 29, 2011 at 3:14 AM said...

yang no.3 tu sweet . macam dlm drama2 je kan .tak sangka ada betul yang jumpa jodoh macam tu .heee :D

bunga on March 29, 2011 at 12:57 PM said...

swett..tapi cinta kena pupuk kerana ALLAH..

aimi shahida on March 29, 2011 at 3:38 PM said...

bestttt !
kalo cinte kite smpai ke jinjang pelamin & smpai akhir hayat ^^

hantu GiGi on March 29, 2011 at 7:05 PM said...

sweet!!suke yg cete 2 tuh!!! nurul jmpe ngan bf nurul kat majls mkn mlm. die ikot nurul smpai dpt no nurul. dah 2 years +.... :)

syok sndiri!hahaha

marshmallow on March 30, 2011 at 5:01 PM said...

@qila
bestkan. heeee~

marshmallow on March 30, 2011 at 5:01 PM said...

@rina mohamed
kan, betul2 macam dalam drama. sweet je. haihhh~

marshmallow on March 30, 2011 at 5:02 PM said...

@bunga
betul tu bunga. baru lah cinta tu tak tarcemar kan.

marshmallow on March 30, 2011 at 5:03 PM said...

@aimi shahida
tahu takpe. sgt2 best. atas pelamin. ehehehe

marshmallow on March 30, 2011 at 5:04 PM said...

@hantu GiGi
whoaaa! bestnya. tak takut ke bf nurul ikut nurul time tu? tapi rupa2nya nak kenal. sweetnya! hehe smoga nurul n mr.bf kekal sampai akhir hayat ye. amin~

zila mukhtar on April 1, 2011 at 1:49 PM said...

hush..romantik gila2..

marshmallow on April 5, 2011 at 11:52 AM said...

@zila mukhtar
kan, romantik kan. hehe

 

..marshmallowlife.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea