Monday, March 28, 2011

::pertemuan pertama mereka dengan si dia::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 7:39 PM 18 gadis & jejaka hot komen !
ASSALAMUALAIKUM~
ehemm ehemmm! baru ada chance nak update blog yang cinonet ni. okay, tajuk entry kali ni saya ambiL dari hot chat AM CREW pagi tadi. mesti korang ada dengar jugak kan.

best je dengar dorang cerita bila dorang jumpa si dia dorang. saya tertarik dengan tiga pertemuan dorang ni. saya rasa bestnya lah pertemuan dorang ni walaupun korang rasa biasa biasa je. ngeeeee~


PERTAMA -----> gadis ni pergi pasar malam. lepastu ada sorang jejaka dok tengok dia je. scary mary kot. ehehe. lepastu bila gadis tu balik ke rumah, jejaka tu pergi ikut gadis tu sampai ke rumah. dahsyat tak? then jejaka tadi dengan macho jumpa ayah gadis tu and nyatakan hajat dia nak sunting gadis tadi. perghhhh~ macho gila lah kan jejaka tu. and sekarang dorang dah jadi husband & wife pun.

best gilaa lah kan jadi gadis tu.


KEDUA -----> gadis ni temankan akak dia jumpa bf kat rumah sewa bf akak dia. belit belit dah ayat haku =.=' dorang just dok kat luar rumah je. gadis tu dok dalam kereta. then tiba tiba ada sorang jejaka lalu kat sebelah kereta dia and tengok gadis tu je sambiL hulur kertas yang ada nombor telefon rumah dan terus berlalu pergi. jejaka tu tak cakap apa apa pun. bak kata AM CREW, cinta drive thru'. haha sweet kot. time tu umur gadis tu 15 tahun and jejaka tu 21 tahun. and dorang bercinta 8 tahun dan dah berkahwin selama 3 tahun.

hebadd tak? hebadd gila kot. perghhh~


KETIGA -----> pertemuan pertama mereka dekat dalam lif. time tu dorang berdua je. lepastu tiba tiba lif berhenti and tak bergerak selama 1 jam. korang bayangkan dorang terkurung dekat dalam lif tu 1 jam. time tu si jejaka memanfaatkan masa & peluang untuk ngurat gadis tu. sweet tak? macam dalam drama drama je kan.

so gunakan peluang sebaik mungkin. ngeeeee~


sweetkan pertemuan dorang kali pertama. hehe so moraL of the story, kita kena lah manfaatkan masa & peluang yang ada. contoh macam kisah kisah mereka tu lah. tapi, lebih kepada jejaka. gadis ni pemalu okay. kalau gadis suka kat sorang jejaka tu, dia akan bagi hint je. macam bila tengok jejaka tu jadi tak tentu arah. haha add facebook dia ke. 

so kepada jejaka, sila alert. kalau uoLLsss suka kat gadis tu and uoLLssss tengok gadis tu pun macam syokk je dekat u, just try okay. belum cuba belum tahu. tapi sila guna cara yang macho and yang sopan. korang jangan lah nak bunyi bunyikan mulut korang yang macam burung pipit tu ngurat gadis. tak macho langsung okay =.='


thanks awak sudi layan ini entry

Monday, March 21, 2011

::berpeluh-peluh::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 3:10 PM 22 gadis & jejaka hot komen !

sangat berpeluh peluh okay lepas terkinja kinja(menari nari) macam kijang.
sangat seronok! tapi penat ouh. sampai mamai. heh? =.='
yelah, my jejaka comel called tadi, tapi boleh pulak saya  pergi tekan red button kan. ouh nasib baik dia chill. HAHA sorry dear. penat lah. untuk awak jugak kan? winks~ haha gediks ouh aku ni =.='
okay, sangat sangat berpeluh. tak selesa =.=' mahu mandi. wewittttt!

p/s : saya tak sabar nak tunggu hari rabu tiba. >.< weeeee~



thanks awak sudi layan ini entry

Sunday, March 20, 2011

::SNOWALK i-CITY::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 4:20 AM 26 gadis & jejaka hot komen !
ASSALAMUALAIKUM oLLssss! lama kot tak update blog saya ni. agak berhabuk ye. haha poyo je =.=' okay first of all, sorry kat siapa siapa yang terindu, merindui saya ea. hahaha perasan gila lah minah ni. haishh tak boleh jadi ni. ada ke orang nak rindu kat haku ni?

okay, lupakan pasal rindu merindu ni. saya jadi TERmalas nak update blog sebab haritu balik kampung. then pergi semenyih hantar adik balik rumah abang. hari ahad dia dah kena balik SSP dah. sebab cuti sekolah dah nak habis. ni pun baru sampai rumah okay. haha keadaan sebenarnya ngantuk okay.

sebenarnya nak share pasal kitorang pergi i-CITY. sangat seronok kot masuk kat SNOWALK tu. errr nak tunggu pergi london maybe lambat lah kot. so kat i-CITY pun okay lah kan. haha. tiket nak masuk SNOWALK RM25-adult RM20-children. okay what?

korang layan je lah pictures kitorang ea. wewittttttt!

|
|
|
|

snap picture dulu. lalalalala~

snap lagi.

dan lagi~
ouh poyo gila minah ni =.='
dan ni jugak =.='

sangat sopan saya duduk. mcm pengantin =.='

okay lagi sbb baru masuk.

main slide. okay, sangat licin. bahaya.

ready nak turun. wehuuuu~

hasilnya macam ni =.='

di hempap olah si EL anak gajah. sgt berat =.='

abang hend boleh bareng bareng?

iqram dengan ibu.

sangat takut main benda alah ni =.='

mummu haani & EL. wowwww!
my adiksss~

HAHA sejuk okay.

aik, awak main bola adik?


iqram main lari lari dengan handzalah.

before balik snap picture ramai ramai ouh.

okay, tak tahan mau pulang

|
|
|
|

sangat seronok okay. next time kena pakai kasut. tak tahan ouh. beku okay kaki kalau pakai selipar. haihh. tulah, tak nak dengar cakap mak suruh pakai kasut. padan muka! haha. nak sewa kasut kat sana sama je kot. still sejuk jugak. samdol kedodol betul lah.


thanks awak sudi layan ini entry

Thursday, March 10, 2011

::dimanakah blog CIK CHII?::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 10:49 PM 17 gadis & jejaka hot komen !
HAI oLLssss!
kepada tuan blog How's Life Bout, CIK CHII, 
kenapa saya klik url awak tapi tak boleh?
konpius =.='

macam mana saya nak jenguk awak dear? dah rindu ni. weeeee~
please bagitahu saya kenapa. tulunn tulunnnn!

ni url beliau ------> http://chikum4risa.fzone.com.my/

boleh tak korang pergi kat blog dia? tak boleh kan. haa dah cakap dah. hmmmm~
chii, kalau awak datang sini, bagitahu kenapa tau dear. or awak private kan.
sangat sangat konpius =.='



thanks awak sudi layan ini entry

Wednesday, March 9, 2011

::korang pernah tak??::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 10:51 AM 16 gadis & jejaka hot komen !
morning oLLssss! sudah breakfast ke? saya belum lagi. malas lah nak makan. boleh tak macam tu? malam tadi saya mimpi indah! wewitttt! bahagia punya pasal sampai termimpi mimpi okay. weeeee~

mesti korang dok tertanya tanya apa yang pernah ke tak ni. haa meh sini cheq habaq sikit naa.
korang pernah tak zaman dolu dolu tulis surat rasmi untuk Bahasa Melayu penulisan korang yang gila punya ayat power?!

time zaman kecik kecik okay. otak pun mereng lagi. like darjah 3 darjah 4. sebabnya saya ingat lagi saya tulis surat kiriman rasmi entah hape hape je. malooo seyh ingat balik. banyak bulat bulat merah. ekekekeke


dulu tahun 2001 2002 radio Era kan best gilakk kan. sekarang dah tak layan dah. bukan jiwa. ekekeke lepastu dulu saya kecik kecik layan lah radio Era tu. korang mesti ingat kan ada sorang deejay suka cakap CAUU CINN CAUU!

so nak dijadikan cerita, saya memang semangat tulis saya punya esei tu, panjang punyerr! dah tiba yang last tu saya tulis lah yang benar sipolan sipolan kan. lepastu boleh pulak saya pergi letak perkataan CAUU CINN CAUU tu. 

perghhh power punyerr! boleh pulak formal letter macam tu kan. alah informal letter pun jangan ada hati lah korang nak letak ya. bukan format yang terbaik. memang takde dalam format pun. ekekeke


cehh, time saya tulis tu yakin je "best gilakk aku punya esei ni". last last bila dah dapat balik paper tu, haa hambekk kau bulat bulat merah banyak. hahaha mengong punya orang! tapi time SPM saya dapat A+ what for Bahasa. weeee~

so korang pernah tak tulis yang pelik pelik kat esei korang time zaman kanak kanak ribena dolu? ehehe share maa. sharing is caring what?



thanks awak sudi layan ini entry

Tuesday, March 8, 2011

::selamat hari wanita sedunia::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 10:19 AM 14 gadis & jejaka hot komen !
MORNING oLLssss!
hari ni selasa, 8th march 2011. saya nak ucapkan selamat hari wanita untuk semua wanita.
untuk my mom. I LOVE YOU MOM!
semoga semua wanita wanita kuat dan tabah menjalani kehidupan yang penuh dengan dugaan.


untuk diri saya jugak, semoga awak tabah ya. eheheh boleh tak macam tu?
awak kena kuat ya sebagai gadis. wanita nanti, bila dah masuk zon wanita. ni gadis dulu. ekekekeke
apa apa pun, be strong!

p/s : saya rindu sangat sangat kat awak, abang.



thanks awak sudi layan ini entry

Friday, March 4, 2011

::orang putus cinta memang macam tu ke?::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 10:20 PM 20 gadis & jejaka hot komen !
HAI oLLsssss! malam ni mood entah apa apa je. tak tahu kenapa.
okay, saya cuma tertanya tanya je kenapa bila orang putus cinta jadi macam tu? cehh! macam tak pernah ada pengalaman sendiri je. haiyaaa~

siapa yang putus cinta? saya? bukan lah. saya dengan kekasih hati saya yang comel lote tu okay okay je. ni haa abang saya. putus cinta dengan gadis dia. kesian pulak dah saya tengok.


dok terperap je kat rumah. dah macam anak dara. lepastu dok layan lagu DADALI - DISAAT AKU MENCINTAIMU. macam mana tak makin parah kan layan lagu macam tu. memang macam ni ke kalau putus cinta? dengar lagu sedih berulang ulang kali?

haishh saya pun tak tahu nak cakap apa kat dia. cuma boleh cakap baik baik, lembut lembut je la dengan dia. kalau tak sebelum ni macam halilintar saya cakap dengan dia. mau ribut terbalik rumah ni. ahahaha

kepada abang saya yang hot tu *termuntah kejap saya* sila jangan jadi macam anak dara pulak nak frust macam tu. kuat sikit lah der. saya tahu lah awak dah bertahun tahun dengan dia, tapi nak buat macam mana kan. banyak lagi bunga bunga kat luar sana. kat blog saya ni pun ramai gadis yang cun melecun. sabar okay. *walaupun tahu dia tak baca blog saya, nak jugak cakap macam ni*

p/s : dia putus dengan gadis dia sebab gadis dia terpaksa bertunang dengan pilihan family. sadiss sungguh.



thanks awak sudi layan ini entry

::selamat tinggal jerawat!::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 4:23 PM 12 gadis & jejaka hot komen !
ASSALAMUALAIKUM gadis & jejaka hot! sudah kenyang ka lunch tadi? ehehe jangan tanya saya sudah kenyang ka belum. I'm on diet! fullstop! eheehe.

NATASYA GOLD KRIM HERBA (MALAM)

kali ni saya nak share pasal natasya gold krim herba (malam). saya menggunakan krim ni satu bekas je. lepastu kesan dia sangat memberangsangkan. cewahhh! ahaahaaha. RM59.90 sahaja.

yelah kot, jerawat jerawat batu bata yang kat muka saya ni boleh hilang! whoaaaa! siapa yang tak terkejut. ehehe dengan izinNya, saya sesuai dengan krim ni. Alhamdulillah.

dulu time sekolah, kawan kawan selalu ejek. huhh! menyampah tahu. okay, kawan kawan lelaki. eee macam nak ganyang ganyang je mamat tu. grrrrrr. elehh, macam muka dia bersih suci licin gebu. ada jugak jerawat batu bata tu. 

bila saya ejek dia balik, dia jawab macam ni "alah, jerawat aku tak nampak sangat sebab muka aku gelap. jerawat kau tu nampak terang bederang sebab kau putih!" ohh pandai heh dia bagi jawapan.

nasib baik dia ngaku dia gelap dan bagitahu saya putih. hahahaha *evil laugh!
kejap kejap, bukan kawan kawan lelaki je ejek, dengan cikgu cikgu sekali ejek. huhh. sungguh sadiss!

boleh pulak cikgu sejarah saya tegur macam ni "awak, kenapa muka awak tu?"
dengan muka blurr saya jawab "kenapa cikgu?" sambil menyentuh nyentuh pipi gebuku. ahhh!
lepastu cikgu tu cakap "kenapa muka awak merah merah tu? kena sengat tebuan ke?" lepas tu cikgu tu berlalu meninggalkan saya yang terpinga pinga tanpa rasa bersalah. erghhh!

habis semua kawan kawan ketawakan saya! huaaaa~ maca nak lastik lastik je cikgu tu dengan tebuan lah. haiyaaaa~ sadis tak sadiss lah kan time tu. teruss saya monyok muncung boleh sangkut hanger okay. dah nasib. nak buat macam mana kan.ahaha gonjol punya budak.

haa saya bagi besar punya. nampak tak? nampak tak? 

lepastu, saya ingat lagi, memang akan ingat sampai bila bila lah. time tu hari raya untuk riang ria raya je. kawan buat open house. so saya dengan kawan kawan gadis rapat saya yang lain nak pergi lah open house tu. biasa lah gadis bedak sana conteng sini kat muka.

seriusly, time sekolah, saya memang tak reti nak conteng conteng muka ni. just pakai bedak baby tu je. okay dah siap. simple. time sekolah saya reti belajar je. benda lain tak reti. ahaha statement tak boleh blah! 

kawan kawan gadis saya yang lain memang cun melecun. conteng sana sini kat muka tu kan. lepas tu saya jumpa lah kawan kawan gadis saya before pergi open house tu. then ada sorang kawan tegur saya macam ni, ehemm ehemmmm "awak ni macam mak cik lah!"

gulppp. wa sentapp beb. waa sentappp! meleleh air mata wa time tu. hek eleh, tipu lah dia nih. mana ada meleleh air mata. okay, tu tipu je. tapi memang wa sentap. ahh, biar lah saya nak macam mak cik ke nenek kebayan ke. huhhh! tapi tu cuma dalam hati je. ehehe

bila dia cakap macam tu, saya hanya mampu tersenyum tersengih je. saya mana reti nak merajuk rajuk ni. ahaha tak boleh blah. saya suka ambil teguran tu untuk perbaiki jadi yang lebih baik. so kalau nak tegur saya tu, tegur aje okay. kekadang dia tegur macam ni "awak macam minah endon lah!"

amboi suko suko dia je nak samakan saya dengan minah endon. sebab saya rasa minah endon lagi cantik kot daripada saya. ahahaha mengong betuL lah!

sadiss tak cerita saya? geleng cepat! haha lepas habis sekolah je kakak ipar suruh saya pakai krim herba tu. so saya pun beli lah krim tu. dengan semangat yang membara bara, tonyoh tonyoh kat muka tiap tiap malam, hasilnya sungguh menyenangkan jiwa raga okay! dan saya mula belajar conteng conteng muka! wewittt! haa hambik kau!

saya memang suka ambik gambar camni. ahahaha! still macam mak cik je =.='

hahaha tiada lagi mak cik, minah endon. ooo yeahhh oo yeahhhh! Alhamdulillah. so korang ada masalah yang sama? hehe nak pakai jugak? err cuba lah dulu sesuai ke tak dengan korang. okay? kalau jadi apa apa jangan cari saya. ahaha saya cuma berkongsi pengalaman. 

p/s : korang nak tahu kawan saya yang tegur saya macam mak cik & minah endon tu sekarang cakap saya apa? ehem ehemmm! "kamoo makin anggun lah!" hihihi maloooo >.<


thanks awak sudi layan ini entry

Thursday, March 3, 2011

::aktiviti harian baru saya::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 1:49 PM 6 gadis & jejaka hot komen !

mesti korang tertanya tanya di benak korang "takkan aktiviti harian baru marshmallow dating dengan SCHA ALYAHYA pulak?" haa kan kan kan? korang fikir macam tu kan? baik angguk kepala korang laju laju. hehehehe

tak ada lah. takkan SCHA nak dating dengan saya kan. daripada dating dengan saya kan lebih baik dia dating dengan AWAL kan. hehehe

sebenarnya aktiviti harian baru saya ialah tadaaaa! MENARI NARI. 
menari nari?  whoaaaa?! sudah sudah lah tu ternganga ya awak. sila percaya.
hehehe. dah tu, apa kena mengena dengan SCHA pulak?

okay let me explain. disebabkan badan saya yang dah semakin membesar dengan senang hati ini, saya nak kurusssss macam SCHA! harap maklum. haa ni tengok gambar saya yang dah gemuk ni. sila jangan gelak.


besarkan? baik korang geleng cepat. so semalam saya pergi lah login facebook dan pergi kat fanpage SCHA ALYAHYA. tengok tengok ushar ushar gambar dia. lepas tu tiba tiba mulut saya ternganga dan mata terbeliak besar tengok gambar SCHA. kenapa saya macam tu?


sebab dia kuruss lah awak! kuruss sangat. tengok gambar dia kat atas tu. cantiknya badan dia. lepas tu saya terus berdiri tegak, pasang lagu dan mulakan langkah. oo yeahhh ooo yeahhhh! segala jenis tarian saya keluarkan. zapin, poco poco, era 70-an, segala jenis lengguk lah saya bantai. ada lah dalam satu jam saya terkinja kinja kat bilik. haha power rangers!

usaha yang berbaloi. tak sia sia kejang kaki sampai sekarang. peluh yang mencurah curah ke ladang sawit hampir satu baldi. hek eh? tipu gila dia ni. haha sila percaya.

so hari ni saya akan jalankan misi untuk slimmm macam SCHA tu ya. oo yeahh ooo yeahhhh! korang nak join? jom ayoooohhhhhhh!

p/s : korang nak tahu saya pasang lagu apa? jeng jeng jenggg! menikahlah denganku by dua mata. hahaha sangat best wooo!




thanks awak sudi layan ini entry

::Contest Senyum Paling Ceria::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 9:06 AM 8 gadis & jejaka hot komen !
CONTEST lagi? haha sila angguk lima kali. syok okay join contest or GA. 
kali ni saya join Contest Senyum Paling Ceria by miss namee.
wehuuuu contest yang sangat menarik okay! i likeee~ 


so kepada siapa siapa nak join sila klik banner di atas ya. 
syarat syarat penyertaan seperti berikut : 


1. Follow blog namee ini untuk sentiasa update dengan perkembangan contest ini. 
2. Buat satu entry yang bertajuk Contest Senyum Paling Ceria. 
3.Kemudian letak lah banner contest ni kat sidebar sekali . 
4.Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terus ke entry contest ini. 
5.Muat naik gambar dan ceritakan mengapa anda gembira di dalam gambar tersebut.heheh..Ala simple simple je :) contoh: Saya gembira kerana baru lepas makan. :D 
6.Dan jangan lupa letakkan link anda di ruangan comment :) 
7.Akhir sekali, tag 3 orang rakan blogger anda and make sure mereka tahu yeah ;) 



so saya nak upload ini gambar. weheeeee~ 


haa bukan main besar lagi saya senyum kan. saya tersenyum lebar gembira senang hati ni sebab adik saya menganggu ketenteraman saya semasa saya menangkap gambar ini. haha sangat nakal itu budak. 

so saya mahu tag 3 friends 



thanks awak sudi layan ini entry

Wednesday, March 2, 2011

::My 1st Giveaway by Shida dan Esya::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 6:47 PM 10 gadis & jejaka hot komen !
SAYA join giveaway? okay sila percaya.
saya di tag oleh si gadis comel shida honey. thanks cantik tag saya. hehehe
yang ilhamkan ini giveaway cik shida and her partner cik esya erisya.


kepada siapa siapa nak join sila klik banner di atas ya. harap maklum.
syarat syarat seperti berikut :


1 - Mestilah korang kena ada blog nak join GA ni. Mana yang tak de sila la buat blog ya (:

2 - Follow blog shida dan blog Esya (tiada paksaan ok) *kalau suka blog shida sila like my FANPAGE (:

3 - Buat tajuk entri " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " . copy banner pada entri dan sidebar (link kan ke blog shida)

4 - Sila sambung slogan ini : saya suka buat blog kerana........ *buat seringkas yang mungkin sebabnya shida tak suka baca yang panjang lebar macam karangan =p (buat ringkas tapi menarik dan padat)

5 - Setelah selesai semua diatas tag 5 rakan blogger korang (dia mesti tahu) dan komenkan link korang ke entri ini. Mudahkan =)


slogan : saya suka buat blog kerana saya mempunyai masa terluang yang sangat banyak dan saya suka berblog. hehehe selain itu, saya mahu menambah kenalan sebanyak mungkin dan cuba untuk bergaul dengan orang. *saya kurang bergaul dengan orang. harap maklum. hehehe

kemudian saya mahu tag lima rakan yang hot ya.




thanks awak sudi layan ini entry

::please stop your tears::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 12:22 AM 4 gadis & jejaka hot komen !

Please stop your tears, gembeng!

good night oLLsss~



thanks awak sudi layan ini entry

Tuesday, March 1, 2011

::CONTEST gambar muka sedih paling menarik::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 10:03 PM 10 gadis & jejaka hot komen !
CONTEST lagi? haa baik korang geleng kepala lima kali. cepat. heh heh
contest ni saya kena tagged oleh orang yang rindu kat saya. ecehhhh!
hehehe perasannya. cik pizahpijah thanks dear tagged saya.


cik ekinn zhareef yang buat ini contest. tepuk tangan lima kali untuk beliau. hehehe
thanks awak buat contest ni. so syarat syarat penyertaan seperti berikut

1. Jadi follower cik ekinn zhareef
2. Buat entry dengan tajuk "CONTEST gambar muka sedih paling menarik "& banner contest wajib ada.

3. letak banner contest kat sidebar
4. linkkan entry kontes kat sini
5. tag 3 orang blogger


so ini muka sedih saya ya. sila jangan ketawa.


saya nak tag 3 kawan yang bertuah. wehuuuuu~

l
l
V




thanks awak sudi layan ini entry

 

..marshmallowlife.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea