Tuesday, March 1, 2011

::calon hidup yang terbaik::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 2:57 AM
MALAM ni saya tak tahu kenapa mood saya yang ceria boleh bertukar menjadi suram + kelam + gelap + hitam dan yang seangkatan dengannya. haishh konpius. siap boleh menangis pulak tu. gembeng punya manusia.

siapa yang buat? entah lah. tak ada siapa kot. cuma saya yang tacing lebih. haha senget! lepas tu dengar lagu TAK BISA MEMILIHMU, lagi lah meleleh air mata ni.

okay okay, back to the main point, calon hidup yang terbaik untuk kita! ecehhh tak boleh blah! hahaha umur baru sebutir dua jagung lah awak. heh heh tak apa, korang layankan jelah ea.



1 - si gadis/jejaka yang mendirikan solat. sebab my parents selalu ingatkan kami, nak cari teman hidup kena lah yang ada tiang agama iaitu solat. kalau tak solat macam mana? tapi sebelum korang nak jumpa yang macam tu, korang kena lah solat 5 waktu dulu okay? heh heh

2 - yang boleh membimbing korang ke arah kebaikan. mestilah korang nak yang macam tu kan. heh heh siapa yang tak nak woo. contohnya kalau korang pakai baju yang seksi seksi manja gitu, biarlah dia tegur dengan cara baik yang macam ni "you gaduh dengan baju kurung ke? tak pernah pun nampak you pakai baju kurung"

haa hambik. hehe jgn lah melenting. ambil lah sebagai teguran yang dia betul betul sayang kat korang ya. banyak lagi teguran yang dia sayang kita.

3 - gadis/jejaka yang penyabar. sangat sangat penting kot. tak nak lah yang panas baran. silap silap boleh kena tumbuk pipi korang yang halus mulus tulus tu tau. bahaya okay yang panas baran ni.

tapi kalau korang rasa korang boleh buang sifat panas baran dia, teruskan je. hehe bila hati dah sayang, mana boleh berpisah woo.

4 - tutur kata and percakapan yang sopan. maksudnya bukan yang sopan gila hantu tu. nanti korang cakap "ek eleh dia nih, skema gila!" haha maksudnya kat sini yang tak menggunakan bahasa yang kasar.

gaduh sikit je mulahlah keluar bahasa kasar dia tu. kau aku gua lu lah. haishh tak best betul. time okay bukan main HEBADDEDE lagi ayat. sampai cair meleleh leleh tahi telinga.



5 - menghormati orang tua. terutamanya parents kita. itu sangat sangat penting. kalau dia tak hormat kat orang tua kita, macam mana parents kita nak bagi anak mereka hidup dengan orang yang tak hormat orang tua kan?



6 - yang boleh membahagiakan korang. boleh buat korang berbunga bunga je setiap hari. seronok woo. dengan romantik, sikap ambil berat dia. perghhhh siapa yang tak nak kan. semua orang nak yang macam tu.



7 - and yang terpaling penting, dia seorang yang jujur dan setia. kalau dia tak jujur, macam mana dia nak setia? kalau dia tak setia, macam mana dia nak jujur? haishhh dah mula pening.

so tu jelah bagi saya yang terpenting. memang banyak lagi kalau nak listkan, kan? tapi bagi saya cukup lah dia seorang yang macam saya listkan kat atas. insyaAllah akan bahagia selamanya.

p/s : tiba tiba je mood yang gila menjelma di malam hari. hahaha peace oLLsss~

thanks awak sudi layan ini entry

18 gadis & jejaka hot komen ! on "::calon hidup yang terbaik::"

Orkid Edyliyne @ OrkEd on March 1, 2011 at 9:05 AM said...

mungkin ada benda yang difikirkan tu....
itu yang nangis tu...
tak pe je...
perempuan nangis adalam common...
hehe...
(n_n)

Epola on March 1, 2011 at 9:16 AM said...

plg suke part :
"you gaduh dengan baju kurung ke? tak pernah pun nampak you pakai baju kurung"
haha.klaka.. marshie umo bpe ek?
nak kawen nnt jemput tau! haha

marshmallow on March 1, 2011 at 10:47 AM said...

orked : hehe mungkin jugak kot.
entah lah. tacing ngan someone kot.
lepas nangis its feel better :)

marshmallow on March 1, 2011 at 10:50 AM said...

epola : heh heh memang pun.
kalau kena tegur camtu rasa macam mau sembunyi kepala dalam guni.
huaaa maloooo~

saya 19 tahun ler. muda lagi. ecehhh perasan muda. hak3 lama lagi kawen lah epo. hehehe :)

aimi shahida on March 1, 2011 at 10:56 AM said...

beruntung dpt laki cmtu jadi somii...
^^
epo la kawen dulu =p

marshmallow on March 1, 2011 at 11:06 AM said...

aimi : beruntung kan. sure senyuman sampai telinga takkan lekang. heh heh

saya pun rasa epo kawen duLu. hehe so epo kena jemput kita okies :)

topimagine on March 1, 2011 at 12:23 PM said...

xsume yang kita impikan akan kite dapatkn.. yang penting kite berusaha mencarinye :)

marshmallow on March 1, 2011 at 12:25 PM said...

heh heh memang pun.
susah nak dapat.
kena usaha kuat sikit.
hehehehe :)

fyna on March 1, 2011 at 12:42 PM said...

waaa......sangat suke ngn entry nih...
LIKE...



jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Epola on March 1, 2011 at 1:39 PM said...

hoishh. epo mude lg dr marshie. so marshie kawen dlu ye aimi! =p

chii on March 1, 2011 at 2:24 PM said...

bukan nya ai xmo pakai baju kurung..tp nnt kalo ai x seksi..mata yu pandang kat gurl lain pulak..eheh :p

again..eppy besday dear..same day wif my friend..

marshmallow on March 1, 2011 at 3:23 PM said...

fyna : hehe kalo awak suka saya lagi suka :P

done dear. dah follow u :)

bunga on March 1, 2011 at 3:23 PM said...

harap2 jumla la yang terbaik..

marshmallow on March 1, 2011 at 3:24 PM said...

epola : errr yeke? lahhh, epo lg muda dari saya ea? x polah, saya bg epo kawen duLu. heh heh langkah jenduL.

marshmallow on March 1, 2011 at 3:25 PM said...

chii : heh heh kalau you tengok gegirL lai, i cucuk mata you bagi kucing i yang buta pakai. heh heh

thanks again chii. hehehe :)

marshmallow on March 1, 2011 at 3:26 PM said...

bunga : insyaAllah dear akan jumpa yamg terbaik. samasama berusaha. yeahhhh~ hehehe

aimi shahida on March 2, 2011 at 11:32 AM said...

naseb aimi muda dr sume =p

marshmallow on March 2, 2011 at 11:58 AM said...

errr yeke muda? hehe takpe, kami yang tua tua ni bagi yang muda muda kawen dulu. hahahaha kan epo? :P

 

..marshmallowlife.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea