Friday, March 4, 2011

::selamat tinggal jerawat!::

dikarut oleh marshmallow semasa jam 4:23 PM
ASSALAMUALAIKUM gadis & jejaka hot! sudah kenyang ka lunch tadi? ehehe jangan tanya saya sudah kenyang ka belum. I'm on diet! fullstop! eheehe.

NATASYA GOLD KRIM HERBA (MALAM)

kali ni saya nak share pasal natasya gold krim herba (malam). saya menggunakan krim ni satu bekas je. lepastu kesan dia sangat memberangsangkan. cewahhh! ahaahaaha. RM59.90 sahaja.

yelah kot, jerawat jerawat batu bata yang kat muka saya ni boleh hilang! whoaaaa! siapa yang tak terkejut. ehehe dengan izinNya, saya sesuai dengan krim ni. Alhamdulillah.

dulu time sekolah, kawan kawan selalu ejek. huhh! menyampah tahu. okay, kawan kawan lelaki. eee macam nak ganyang ganyang je mamat tu. grrrrrr. elehh, macam muka dia bersih suci licin gebu. ada jugak jerawat batu bata tu. 

bila saya ejek dia balik, dia jawab macam ni "alah, jerawat aku tak nampak sangat sebab muka aku gelap. jerawat kau tu nampak terang bederang sebab kau putih!" ohh pandai heh dia bagi jawapan.

nasib baik dia ngaku dia gelap dan bagitahu saya putih. hahahaha *evil laugh!
kejap kejap, bukan kawan kawan lelaki je ejek, dengan cikgu cikgu sekali ejek. huhh. sungguh sadiss!

boleh pulak cikgu sejarah saya tegur macam ni "awak, kenapa muka awak tu?"
dengan muka blurr saya jawab "kenapa cikgu?" sambil menyentuh nyentuh pipi gebuku. ahhh!
lepastu cikgu tu cakap "kenapa muka awak merah merah tu? kena sengat tebuan ke?" lepas tu cikgu tu berlalu meninggalkan saya yang terpinga pinga tanpa rasa bersalah. erghhh!

habis semua kawan kawan ketawakan saya! huaaaa~ maca nak lastik lastik je cikgu tu dengan tebuan lah. haiyaaaa~ sadis tak sadiss lah kan time tu. teruss saya monyok muncung boleh sangkut hanger okay. dah nasib. nak buat macam mana kan.ahaha gonjol punya budak.

haa saya bagi besar punya. nampak tak? nampak tak? 

lepastu, saya ingat lagi, memang akan ingat sampai bila bila lah. time tu hari raya untuk riang ria raya je. kawan buat open house. so saya dengan kawan kawan gadis rapat saya yang lain nak pergi lah open house tu. biasa lah gadis bedak sana conteng sini kat muka.

seriusly, time sekolah, saya memang tak reti nak conteng conteng muka ni. just pakai bedak baby tu je. okay dah siap. simple. time sekolah saya reti belajar je. benda lain tak reti. ahaha statement tak boleh blah! 

kawan kawan gadis saya yang lain memang cun melecun. conteng sana sini kat muka tu kan. lepas tu saya jumpa lah kawan kawan gadis saya before pergi open house tu. then ada sorang kawan tegur saya macam ni, ehemm ehemmmm "awak ni macam mak cik lah!"

gulppp. wa sentapp beb. waa sentappp! meleleh air mata wa time tu. hek eleh, tipu lah dia nih. mana ada meleleh air mata. okay, tu tipu je. tapi memang wa sentap. ahh, biar lah saya nak macam mak cik ke nenek kebayan ke. huhhh! tapi tu cuma dalam hati je. ehehe

bila dia cakap macam tu, saya hanya mampu tersenyum tersengih je. saya mana reti nak merajuk rajuk ni. ahaha tak boleh blah. saya suka ambil teguran tu untuk perbaiki jadi yang lebih baik. so kalau nak tegur saya tu, tegur aje okay. kekadang dia tegur macam ni "awak macam minah endon lah!"

amboi suko suko dia je nak samakan saya dengan minah endon. sebab saya rasa minah endon lagi cantik kot daripada saya. ahahaha mengong betuL lah!

sadiss tak cerita saya? geleng cepat! haha lepas habis sekolah je kakak ipar suruh saya pakai krim herba tu. so saya pun beli lah krim tu. dengan semangat yang membara bara, tonyoh tonyoh kat muka tiap tiap malam, hasilnya sungguh menyenangkan jiwa raga okay! dan saya mula belajar conteng conteng muka! wewittt! haa hambik kau!

saya memang suka ambik gambar camni. ahahaha! still macam mak cik je =.='

hahaha tiada lagi mak cik, minah endon. ooo yeahhh oo yeahhhh! Alhamdulillah. so korang ada masalah yang sama? hehe nak pakai jugak? err cuba lah dulu sesuai ke tak dengan korang. okay? kalau jadi apa apa jangan cari saya. ahaha saya cuma berkongsi pengalaman. 

p/s : korang nak tahu kawan saya yang tegur saya macam mak cik & minah endon tu sekarang cakap saya apa? ehem ehemmm! "kamoo makin anggun lah!" hihihi maloooo >.<


thanks awak sudi layan ini entry

12 gadis & jejaka hot komen ! on "::selamat tinggal jerawat!::"

Epola on March 4, 2011 at 9:19 PM said...

alololo.cumeyyyynyerr ^^
nih bajet nk carik pkwe la tempek gmba dlm blog. sure rmai msuk isi borang.hihiks. =p

nnt kirim epo krimm tuh.hehe ^^

marshmallow on March 4, 2011 at 9:26 PM said...

haha takde maknanya nak cari pakwe okay. no no no. hehe suka suka je lah.

okies dear. nanti saya kirim dalam mimpi ea. hihihi :P

rina mohamed on March 4, 2011 at 10:04 PM said...

haha . cakap macam duta natasya je :D

tapi mmg nampak ketara
pn perubahan lepas tu kan .
cayalah ! >.<

KUREKURE COMEL on March 4, 2011 at 10:09 PM said...

hahaha....mina muka mmg jenis xde jerawat....smpai skrg pkai bedak baby...kihkihkih....




mina pun slalu gk kena...kata mcm mak org...buat tak tau je...hehehehe

marshmallow on March 4, 2011 at 10:23 PM said...

rina : ahaha halamak! yeke? macam duta natasya ke? terover pulak. hehe

hehe tulah. Alhamdulillah >.<

marshmallow on March 4, 2011 at 10:25 PM said...

mina : whoaaa?! yeke? bestnya! netural je kan muka pakai bedak baby tu. kalau kulit licin gebu okay lah. kalau macam saya, hehe kirim salam je :)

hehe buat tak tahu je kan. saya selalu sengih je. hehehe :)

rina mohamed on March 5, 2011 at 12:24 AM said...

tengok title pn dah macam duta nak pomote produk :D

selamat tinggal jerawat ! auw . HAHA

marshmallow on March 5, 2011 at 1:03 AM said...

hahaha okay. baiklah~
hehehe nakal gilakk :D

chii on March 6, 2011 at 12:32 AM said...

skrg shaye sudah chantek..sape mau komen lebih..shaye kasi tibai sama dia..alalala:p

marshmallow on March 6, 2011 at 3:02 AM said...

ahaha chii. takde lah sampai macam tu skali lalink. tu ganas sangat. ekekekeke

kira kekuri on March 6, 2011 at 12:09 PM said...

whoaaa..tak pernah guna nihh!
skrg aku tengah try Avon..tak tahu la ok ke tak..hekhekhek

marshmallow on March 6, 2011 at 12:51 PM said...

kira kekuri : hehe try dulu guna avon tu. insyaAllah okay.

 

..marshmallowlife.. Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea